Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Максим Лижов

У Червоній залі кінотеатру «Київ» демонтували глядацькі крісла. На тлі ситуації з завершенням договору оренди та можливою зміною власника ці дії викликали занепокоєння у соцмережах.

Фото: Максим Лижов

Напередодні заступниця директорки кінотеатру Ірина Шинкаренко повідомляла, що у Червоній залі починають замінювати крісла. Ремонт роблять перед прем’єрою фільму «Крути 1918», яка відбудеться 29 січня, у 101-у річницю історичної події, пише The Village Україна.

На прем’єру кінострічки мають прийти президент Петро Порошенко та прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Фото: Максим Лижов

Також у лютому в кінотеатрі «Київ» проходитимуть фестивалі французького та американського кіно. За словами Шинкаренко, квитки на кінопокази продають до кінця лютого.

Нагадаємо, компанії «Культурний центр Кінотеатр “Київ”» відмовилися подовжувати термін оренди після четвертого січня. КМДА пропонує перебрати на себе управління кінотеатром, включивши його до комунальної мережі «Київкінофільм».

Директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова вважає, що передання «Києва» на баланс комунального підприємства вбереже його від долі кінотеатрів Україна та Кінопанорама, які перебували у приватній власності й закрилися в жовтні 2018 року.

З іншого боку, прибічники нинішньої адміністрації кінотеатру висловлюють сумнів у здатності комунальних менеджерів розвивати кінотеатр, а також нагадують, що «Київ» ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання.

22 січня комісія Київради розглядатиме питання про продовження договору оренди.

Кінотеатр «Київ» було відкрито у 1952 році. Зараз тут проходять міжнародні та всеукраїнські кінофестивалі, відбуваються ретроспективні покази.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button