Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 278 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація In-situ

Французька ландшафтна компанія InSitu разом із українською студією ландшафтної архітектури Kotsiuba розробили проект внутрішнього двору офісу Roshen, розташованого біля Деміївської площі у Києві.

У 2014 році керівництво фабрики Roshen вирішило перенести частину виробничих потужностей у Вінницю та Бориспіль, а на території фабрики зробити громадський простір Roshen Plaza для мешканців і гостей міста.

Проект амфітеатру у внутрішньому дворі Roshen. Візуалізація In-situ

У 2016 році InSitu перемогла на закритому конкурсі, а студію Kotsiuba запросили приєднатися в якості місцевих ландшафтних архітекторів, що зробили адаптацію проекту внтурішнього двору до українських реалій. Закрема, у процесі адаптації зважали на клімат, місцеві матеріали та відчуття, що повинні з’являтися в просторі.

«Нас надихала ідея співпраці з французькою ландшафтною компанією InSitu, адже ми поділяємо їхні принципи простоти та лаконічності дизайну й романтичний дух реалізованих проектів», – розповідають архітектори Kotsiuba.

Проект передбачає 3D mapping на фасадах. Візуалізація In-situ

InSitu вирішили половину парковки перетворити на паркову зону та нівелювати перепад висот території. Пониження рельєфу дало можливість зробити всі лави на підпірних стінах однакового розміру та абсолютно паралельними будівлям. Уздовж лав розташовано дощоприймачі з гранітних елементів.

Фото: Іван Авдеєнко / kotsiuba.com

Архітектори InSitu спроектували зелений амфітеатр з галявиною, яка взимку перетворюється на ковзанку.

Для проекту використовували довговічні природні матеріали. Для мощення обрали граніт місцевого виробництва та дерев’яні дубові настили для лав.

Фото: kotsiuba.com

Проект також передбачає фонтани перед центральним фасадом будівлі, 3D mapping на фасадах, сімейне кафе, парковку та внутрішній сад для працівників.

Фото: Іван Авдеєнко / kotsiuba.com

Спростити доступ до території має прямий вихід із підземного переходу з проспекту Науки.

Фото: kotsiuba.com

Наразі реалізовано сад для працівників і паркувальний простір. Паркінг продовжує ефект амфітеатру. Його зробили максимально зеленим — між рядами автомобілів висаджено берези та багаторічники.

Фото: kotsiuba.com

Читайте також: Ландшафтний архітектор Максим Коцюба про реконструкцію Старокиївської гори, учасницьке проектування подвір’їв і проблеми київських парків

Нагадаємо, 2018 року ландшафтна архітекторка Марія Андрієнко зі студії Kotsiuba подавала на Громадський бюджет проект благоустрою території біля виходу з метро «Голосіївська».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button