Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 276 днів. За цей час ми опублікували 23483 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Кінотеатр «Київ» у 2008 році. Фото: Wikipedia

Компанія «Культурний центр Кінотеатр “Київ”», яка оперує однойменним кінотеатром та орендує його в міста, готова платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки на місяць. Про це повідомляє delo.ua з посиланням на заступницю директорки кінотеатру Ірину Шинкаренко.

На початку року стало відомо, що місто відмовилося подовжувати оренду нинішній адміністрації кінотеатру. У КМДА анонсували проведення відкритого конкурсу, в якому ТОВ «КЦ Кінотеатр “Київ”» не матиме преференцій. Стартова сума орендної плати становитиме 700 тисяч гривень.

«Однак ми платимо лише за комунальні послуги 450 тисяч гривень на місяць. Тому сума, яку хоче за цю будівлю КМДА, є для нас непідйомною», – повідомила Шинкаренко.

Вона підкреслила, що нинішня адміністрація має першочергове право на оренду будівлі, згідно з угодою, як постійний орендар. «КЦ Кінотеатр “Київ”» орендує приміщення останні 20 років і зробила в ньому капітальний ремонт.

Поки що адміністрація продовжує орендувати будівлю та показує фільми. Чи брати участь у конкурсі, якщо мерія його оголосить, ще не вирішили.

Нагадаємо, КМДА пропонує перебрати на себе управління кінотеатром, включивши його до комунальної мережі «Київкінофільм». Директорка Департаменту культури КМДА Діана Попова вважає, що передання «Києва» на баланс комунального підприємства вбереже його від долі кінотеатрів Україна та Кінопанорама, які перебували у приватній власності й закрилися в жовтні 2018 року.

З іншого боку, прибічники нинішньої адміністрації кінотеатру висловлюють сумнів у здатності комунальних менеджерів розвивати кінотеатр, а також нагадують, що «Київ» ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button