Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23576 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Amazon

Amazon тестує делівері-бота Scout. Шестиколісного робота тестуватимуть у режимах доставки в той самий день, наступного дня і впродовж двох днів, повідомляє Wired. Зазначають, що пsд час тестувань робота супроводжуватиме асистент, аби уникнути ризику натрапляння на хатніх тварин, перехожих та інші перешкоди.

Wired зазначає, що Amazon продовжує експериментувати зі спрощеннями способів доставки. На думку видання, бот-розробка компанії акцентує проблему «останнього кілометра» – коли доставник має покинути автомобіль для рознесень кільком замовникам у районі, у той час як його автомобіль лише викидає шкідливі речовини в повітря, заважає на вулиці або займає невиправдано багато часу на парковці. Хмарочос нещодавно писав про розробку, що враховує такі нюанси. За задумом, робот Scout має заощадити Amazon гроші на зарплати живим кур’єрам.

На думку генерального директора Open Robotics Брайяна Геркі, ринок бот-доставки ще слід перевіряти, оскільки наразі важко сказати, чи мають такі розробки економічний сенс. За його словами, людина краще впорається з доставками.

Робот, як аналізує Wired, має ухилятися від людей, що виходять із магазинів, від вуличних продавців. Кур’єр-бот не зможе відчинити ворота, не підніметься сходами, не зможе також захиститися. Дизайнери, мають віднайти баланс у зовнішності робота, щоб у дорослих не виникало бажання його штурхати, а діти не сприймали його за милу тварину, яку кортітиме обійняти. Зрештою може виявитися, що клієнтам насправді більше сподобається взаємодія з живими кур’єрами.

Читайте також: Ford планує випустити автівки, які «спілкуватимуться» на дорогах

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button