Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вугільна електростанція у Ростоку, Німеччина. Фото: Wikipedia

26 січня уряд Німеччини ухвалив рішення про відмову від використання вугілля для виробництва електроенергії до 2038 року, повідомляє Deutsche Welle.

До кінця цього терміну від енерегомережі мають бути відключені теплоелектростанції, які працюють на вугіллі.

У 2032 році пропонується перевірити, чи можливо перенести термін відмови від вугільної енергогенерації на 2035 рік.

Відмова від вугільної енергетки коштуватиме країні 40 мільярдів євро. Це кошти, які протягом 20 років мають отримати як допомогу з федерального бюджету землі, де видобувається вугілля.

Нині вугільні теплоелектростанції виробляють приблизно третину всієї електроенергії Німеччини.

Раніше німецький уряд постановив відмовитися від атомних електростанцій до 2022 року. Бундестаг ухвалив відповідний закон у 2011 році. 2015 року було закрито Графенрайнфельдську АЕС. Досі працюють шість атомних електростанцій.

Нагадаємо, торік заради видобутку вугілля енергетична компанія знесла собор XIX століття у німецькому селі Іммерат разом з усім селом, яке було розташовано над вугільним басейном.

Знищення собору Іммерата. Фото: Wikipedia

Також минулого року Бундестаґ підтримав резолюцію про заборону використання автомобілів із двигунами внутрішнього згоряння до 2030 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button