Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23274 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Нинішній вигляд фасаду лікарні. Фото: Kate Ro

На Вознесенському узвозі завершується капітальний ремонт модерністської будівлі лікарні для вчених НАН України, збудованої 1982 року.

Фотографію нинішнього вигляду будинку опублікувала Kate Ro, архітекторка компанії UGBN development, яка розробляла проект ремонту.

Оригінальний фасад. Фото: wikimapia.org

Передпроектні пропозиції капітального ремонту архітектори презентували рік тому. Автори планували надати будівлі сучасного вигляду й водноча зберегти архітектурний ансабль.

Передпроектна пропозиція UGBN development

«Перед нами постає завдання пояснити керівництву лікарні, що це модерністська будівля. До неї потрібно обережно підходити, щоб не зіпсувати її безглуздими екстер’єрними рішеннями», – зазначав тоді директор компанії UGBN development Ігор Романенко.

У компанії зазначали, що перемовини щодо фасаду будівлі відбувалися непросто. Зрештою зупинилися на такому варіанті:

Як пояснили «Хмарочосу» в UGBN development, було обрано рішення, яке можна було реалізувати найшвидше і найдешевше, оскільки бюджетні кошти виділяються на об’єкт будівництва строком на один рік.

«На архітектуру і історію всім байдуже. Але перебуваючи на об’єкті неодноразово чули від відвідувачів поліклініки, переважно літнього віку, як гарно стало. Інші радіють, що ця будівля взагалі залишилася лікарнею», – зазначили у компанії.

Нагадаємо, на Печерську триває реконструкція кінотеатру «Зоряний». На рендерах, розміщених на місці будівельних робіт, видно, що модерністська будівля повністю втрачає свій попередній вигляд.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button