Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23464 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Михайло Іллєнко / Facebook

У травні 2018 року склад ТОВ «Культурний центр Кінотеатр “Київ”», яка останні 20 років орендує однойменний кінотеатр, майже повністю змінився. На це звернув увагу громадський активіст Сергій Щелкунов у статті на РБК-Україна.

Так, зі складу товариства вийшли усі члени колектива, які засновували компанію, окрім директорки Вілії Бондаренко. Це можна перевірити на ресурсі OpenDataBot.

Натомість одним із кінцевих бенефіціарів із часткою 25% став Олег Олегович Рафальський – син колишнього заступника голови адміністрації президента часів Віктора Януковича. Журналісти писали про 50 гектарів мисливських угідь під Києвом та інші статки батька, Олега Олексійовича Рафальського.

Активіст також нагадує, що компанія наразі платить 47 тисяч гривень за оренду кінотеатру площею 7000 квадратних метрів. Для порівняння, орендарі кінотеатру «Жовтень» сплачують 230 тисяч гривень за 2800 квадратних метрів.

Зазначимо, що конструктивістська будівля «Жовтня», збудована 1930 року, передбачає більш функціональне приміщення з великою кількістю зал, в той час як будівлю кінотеатру «Київ» було зведено у 1952 році, у стилі сталінської архітектури, з просторими вестибюлями та коридорами, які займають пропорційно меншу площу, ніж кінозали. Також приміщення «Києва» мають значно вищі стелі, які потребують більших витрат на опалення.

Раніше керівництво кінотеатру заявляло, що готове платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки на місяць. Натомість у КМДА вважають, що орендар має платити ринкову ціну – не менш як 700 тисяч гривень.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що місто відмовилося подовжувати оренду нинішній адміністрації кінотеатру. Місто пропонує перебрати на себе управління кінотеатром, включивши його до комунальної мережі «Київкінофільм». У КМДА анонсували проведення відкритого конкурсу, в якому ТОВ «КЦ Кінотеатр “Київ”» не матиме преференцій.

З іншого боку, прибічники нинішньої адміністрації кінотеатру висловлюють сумнів у здатності комунальних менеджерів розвивати кінотеатр, а також нагадують, що «Київ» ефективно працює за нинішньої команди, яка 2000 року провела у будівлі капітальний ремонт та закупила нове обладнання.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button