Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Члени угруповання С14. Фото: Сергій Мазур

Україна опустилася в рейтингу демократичних свобод Freedom House за 2018 рік, залишившись «частково вільною» країною.

У списку Україна розташувалася на 75 місці. При цьому аналітики не враховували в оцінці свобод окупований Росією Крим – ситуацію на півострові окреслено в окремій доповіді.

У звіті вказано, що рейтинг України впав через напади на активістів та нетерпимість у суспільстві. Зокрема йдеться про напади на ромів з боку націоналістичних угрупувань. Також аналітики Freedom House зазначають, що попри низку позитивних реформ корупція залишається системною.

«Йдеться про свободу слова, зібрань, право відрізнятися від інших людей і мати суперечливі погляди, – і почуватись у безпеці, висловлюючи ці погляди. І війна з Росією дійсно підриває здатність України бути вільною. І це, як кажуть експерти, те, чого хоче Росія», – прокоментував для Голосу Америки Марк Бехрендт, директор програм з Європи і Євразії Freedom House.

Читайте також: У Верховній Раді Ігор Луценко й лідер С14 переконували ромів, що вони цигани

«Ми бачимо діяльність праворадикальних екстремістів. Заяви про те, що це відбувається, сприйматимуться як непатріотичні», – додав він.

Зеленим позначено вільні країни, жовтим – частково вільні, а синім – не вільні

Росія посідає 128 місце, Білорусь – 130-е. Обидві країни характеризуються як «не вільні».

Очолюють список Фінляндія, Норвегія та Швеція. США опустилися на 33 місце через атаки на пресу з боку адміністрації Дональда Трампа.

Freedom House склали окрему таблицю «найгірших із найгірших». Таджикістан охарактеризували як «фамільну клептократію», Узбекістан – як «закриту поліцейську державу», а Туркменістан – «нафтову клептократію».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button