Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 283 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

На сторінці Управління екології та природних ресурсів КМДА повідомляють про готовність облаштовувати парк «Почайна» на Оболоні.

Парк розташують вздовж річки Почайна до затоки Вовковата між проспектом Степана Бандери. Площа «Почайни» становитиме 10 гектарів.

Концепція парку, «Можливість Почайни», належить архітекторам Валентину Уварову, Дмитру Казакову і Віталію Ткачу – переможцям відповідного Всеукраїнського закритого архітектурного конкурсу. Журі зазначало, що це єдиний проект, який передбачає сполучення парку з міськими територіями – зокрема з провулком Московським і вулицею Вербовою.

«Наскрізною ідеєю і девізом проекту було показати можливість існування річки Почайни і майбутнього парку в контексті промислово-громадської забудови. Ми запропонували сформувати водно-зелений шлях і поєднати систему озер Опечень (Почайна), затоку Вовкувату, оз. Вербне, Почайнівський канал і Дніпро в єдину систему зелених територій.

Концепція парку полягає в створенні системи громадських просторів: вхідної групи у вигляді пішохідного мостового переходу над проспектом Бандери, далі вздовж річки набережна зона, що переходить в громадський простір, який нині існує на вулиці Вербній. Там ми пропонуємо зберегти існуючий мурал (пано).

Після цього розвивається новий громадський простір на колишній дамбі і шлюзі зі створенням місця для проведення релігійних обрядів і зібрань. І завершальним громадським простором стане набережна зона на затоці Вовкувата і вихід до Дніпра», – розповідав архітектор Валентин Уваров.

Зазначимо, вартість будівельних робіт проектувальники попередньо оцінили в 262 мільйона гривень. У бюджеті Києва проект парку «Почайна» оцінювався у 98,34 мільйона гривень, зокрема на 2018 рік пропонували закласти 2,1 мільйона гривень на проектування. Зрештою в УЕПР повідомили, що проектно-кошторисну документацію розроблятимуть з урахуванням результатів конкурсу.

Тепер КП «Плесо» має прорахувати і представити бюджет благоустрою нового парку, а КП «Київміськрозвиток» – розробити проект землеустрою.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button