Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Dezeen

Французький дизайнер Олів’є Вадро спроектував дитячий майданчик із геометричними структурами, які сприяють соціалізації, повідомляє Dezeen.

Майданчик розташовано у містечку Руассі-ан-Франс у передмісті Парижа. Він включає три елементи: Трон Черевомовця, Рожевий Вігвам та Депутатську Залу.

Весь проект дизайнер назвав «Спілкування», адже його головне призначення – створити простір, де діти спілкуватимуться, обмінюватимуться думками та гратимуть.

Монолітні фігури мають багато функцій – можна на них вилазити, бігати поміж ними, ховатися тощо. Але кожна також має особливі призначення.

Праворуч – Трон Черевомовця, ліворуч – Рожевий Вігвам. Фото: Dezeen

Трон Черевомовця – це два сидіння, розділені високою стіною з маленьким отвором. Через чей отвір учасники можуть ділитися таємницями. Трон зроблено з вулканічного каменю, видобутого в регіоні Овернь.

Так само, Рожевий Вігвам є конусоподібною структурою з трьома відокремленими сидіннями та отворами для підглядання. Вігвам зроблено з пісковика, який привезли з Вогезького хребта.

Рожевий Вігвам. Фото: Dezeen

Депутатська Зала нагадує мініатюрний Стоунхендж і включає десять циліндричних стільчиків різного розміру, розташованих колом, яке символізує уявне багаття. Ця структура може слугувати майданчиком для дебатів або для оповідання історій.

Читайте також: Природні кольори та інклюзивні каруселі: якими можуть бути дитячі майданчики?

Верховна Рада. Фото: Dezeen

Нагадаємо, минулого літа в центрі Дніпра відкрили інклюзивний дитячий парк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button