Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: facebook.com/kievcinema

П’ять компаній звернулися до КМДА з намірами орендувати приміщення кінотеатру «Київ», повідомляє Департамент комунальної власності.

На оренду претендують Фонд «Молодість», ПрАТ «Мультіплекс-Холдинг», ТОВ «Планета Кіно», ТОВ «Таурус-Альянс» та ТОВ «Сінема-Центр».

У переліку немає «КЦ Кінотеатр “Київ”» – нинішнього орендаря, який провів капітальний ремонт кінотеатру у 2000 році. Раніше в КМДА заявляли, що чинний орендар не матиме преференцій на конкурсі.

Стартову орендну плату вирішили встановити на рівні 569 253 грн без ПДВ. Таку суму вирахували з вартості будівлі, яку оцінили у 170 млн грн (без ПДВ), та типу використання – організація кінопоказів.

Нинішній орендар кінотеатру заявляв, що готовий платити близько 300 тисяч гривень орендної ставки. Наразі компанія платить 47 тисяч гривень на місяць.

Кінотеатр здадуть в оренду строком на 10 років.

Інформацію про намір передачі в оренду кінотеатру розміщено на веб-сайті Департаменту та на порталі Києва. Заяви прийматимуть до першого березня. Претенденти мають сплатити першу частину авансу – 1,1 млн грн.

Фото до оголошення про намір передати в оренду кінотеатр «Київ» на сайті КМДА

Фото до оголошення про намір передати в оренду кінотеатр «Київ» на сайті КМДА

У КМДА запевнили, що кінотеатр «Київ» продовжить роботу в нинішньому форматі, тобто з акцентом на фестивальний профіль і покази арт-хаусного кіно.

«Відповідно до попередніх умов конкурсу, орендар має приділяти значну увагу популяризації українського національного кінематографу, продовжити співпрацю з найбільшими міжнародними кінофестивалями, у тому числі КМКФ «Молодість», «DocuDays», «КРОК», Одеський МКФ тощо, а також посольствами для проведення фестивалів національного кіно різних країн», – заявив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

Нагадаємо, на початку року стало відомо, що місто відмовилося подовжувати оренду нинішній адміністрації кінотеатру. Місто запропонувало включити кінотеатр до комунальної мережі «Київкінофільм». До цієї мережі входять, зокрема, кінотеатри «Алмаз», «Факел», «Промінь», «Пролісок», «Загреб» – останній планують знести.

Читайте також: Директори кінотеатрів «Жовтень», «Кінопанорама» і «Зелений театр» – про роль публічних просторів

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button