Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Дитячу бібліотеку на вулиці Межигірській відкрили після реновації наприкінці 2018 року. Читомо опублікувало фотографії приміщення до і після оновлення.

Проект ініціювали та розробили засновники громадської організації «Бібліотека майбутнього» Вероніка Селега та Андрій Бражник.

Реновація тривала 2,5 роки й обійшлася у три мільйони гривень. Гроші безпосередньо на ремонт виділила КМДА.

Щоб зробити вхідну групу інклюзивною, демонтували балкон і встановили пандус.

Відвідувачі потрапляють через гардероб, потім – до рецепції й кімнати з комп’ютерами та апаратами для людей із порушеннями зору. Далі йде зала зі сценою для проведення заходів. Друга зала веде до кухні, туалету та архіву.

Бібліотеку позбавили непотрібних речей, завдяки чому кімнати стали просторішими. Білі стіни з чорними елементами декору також візуально розширюють простір.

30-річні стільці відреставрували й розмістила на кухні. В інших кімнатах – нові шафи, столи й білі стільці для відвідувачів.

У бібліотеці з’явилася нова техніка: електронні книги (переважно з короткими творами для дітей), комп’ютери, планшети, 3D-принтер. Для людей з порушеннями зору – обладнання для екранного збільшення Magic. Сцена має інтерактивну дошку і проектор.

На кухні є холодильник, мікрохвильова піч, електрочайник і кавова машина.

Відвідувачі мають вільний доступ до усіх книжок, зокрема й до архіву. Тут прибрали посередництво бібліотекаря. Абонемент необхідний лише тим, хто хоче взяти книги додому.

Бібліотечний фонд оновили. Якщо книжки немає в колекції, її можна замовити з іншої бібліотеки.

Бібліотека слугує громадським простором. Тут проводять кінопокази, тренінги, воркшопи та зустрічі. Зокрема, Інститут космічних досліджень організував цикл майстер-класів з освоєння космосу «Зоряне небо» для дітей 4-15 років. Кілька разів збирався Кіноклуб Інституту міжнародних відносин Університету Тараса Шевченка — дивилися «холодне кіно», картини з «холодною» атмосферою і темами.

Дитяча бібліотека розташована на вулиці Межигірській 26, біля кінотеатру «Жовтень».

Читайте також: Бібліотека під відкритим небом у Магдебурзі

Проект «Бібліотека майбутнього» наразі співпрацює ще з трьома бібліотеками: імені Миколи Костомарова, Бібліотекою №115 і Дитячою бібліотекою Дарницького району.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button