Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 273 днів. За цей час ми опублікували 23454 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

З 28 лютого по 10 березня в ТРЦ «Ашан Rive Gauche» відбуватиметься виставка екзотичних та хижих рослин. Її ініціаторами є колекціонери з компанії DIONAEAS. Вони зазначають, що буде представлено понад 200 видів екзотичних рослин з усього світу, в тому числі й хижих.

Колекцію збирали понад десять років. На виставці будуть:

Dionaea muscipula (Венерина Мухоловка)

Венерина Мухоловка (лат. Dionaea muscipula) – це найвідоміша хижа рослина, розповідають колекціонери. Вона заманює комах на пахучий нектар, який для людини, втім, рідко буває відчутним.Мухоловка з комахою закривається за секунду і починає перетравлювати здобич.

Рослина походить з Антлантичного узбережжя США (штати Флорида, Північна і Підвенна Кароліна, Нью-Джерсі). Dionaea muscipula має лише один неселекційний сорт.

Drósera (Росянка)

Будуть представлені рідкісні види росянок. Країна походження – Австралія. Рослина скручує здобич у листках.

Іноді ці рослини можна роздивитися лише зі збільшувальним склом: розмір росянки не перевищує 2,5 сантиметри заввишки. Деякі види можуть виростати й до 50 сантиметрів – вони теж будуть на виставці.

Sarracenia (Сараценія)

Деякі сорти Сараценії можуть відрощувати свої пастки до метра завдовжки. Квітка крупна, пахне солодкувато, а розпускається навесні. Рослина походить з Північної та Південної Америки.

Pinguícula (Жирянка)

Мексиканські рослини жирянки вважають найпростішими в догляді. Комахи-жертви прилітають на цукристий аромат квітки і пристають до слизу на листках. На виставці буде кілька селекційних сортів жирянки – в тому числі з інших країн.

Nepēnthes (Непентес)

Ще одна хижа рослина на виставці – глековидний непентес. Харчується так само. Верхня частина коробочки захищає рослину від сміття. Рослина має до 130 різновидів і походить з районів Індійського та Тихого океанів.

Колекціонери DIONAEAS запевняють, що всі рослини вирощено і акліматизовано в Одесі. Вхід на виставку вільний.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button