Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Парк «Вербовий гай». Фото: карти Google

Навпроти торговельного центру Silver Breeze на Березняках віднедавна працює ресторан «Маяк». Раніше на його місці, біля причалу, яким не користувалися з 1990-х, був заклад «Каравелла». Ще раніше – пристань для водного транспорту, яка належала Київському річпорту.

Вид з ресторану «Каравелла». Фото: Антикор

У 2016 році керівництво «Каравелли» почало розбудовуватися на території парку – його якраз реконструювали. Як розповідає мешканець Києва Ілля Царенко, який вирішив дати розголосу неправомірній забудівлі, згодом новий заклад, «Маяк», на території парку розташував парковку. Вона працює без перешкод, зазначає мешканець.

На думку автора звернення, бізнес захопив частину території парку без законних підстав.

«Власники ресторану закрили доступ з парку до набережної Дніпра на відстань більш ніж 100 метрів, і на 10 метрів будівля врізається в річку», – пише Царенко. У КО «Київзеленбуд» йому пояснили, що ситуація під контролем, а парковки на місці парку бути не може.

Вхід у «Вербовий гай» у вересні 2017 року. Фото: карти Google

На місці входу в парк тепер стоїть пропускний пункт зі шлагбаумом та кімнатою охорони, а безпосередньо на території парку збудовано парковку в три ряди. Крім того, є також парковка для спецгостей. При цьому Царенко показує, що за кількадесят метріа є ще одна парковка.

Вхід у «Вербовий гай» зараз. Скриншот з відео Іллі Царенка

«Батьки не повинні перейматися, що їхню дитину зіб’є клієнт ресторану “Маяк”. У місці, де рух автівок має бути заборонений як явище, зараз автівки їздять наче по дорозі, створюючи аварійну ситуацію», – зазначає містянин.

Царенко наголошує, що спільнота району не виявляє активності, тому бізнес не відчуває ризиків і громадського невдоволення. Хоча кілька років тому видання «Антикор» розповідало історію виникнення ресторану на цьому місці. Наразі для цього ресторану, який є капітальною спорудою, у Державному кадастрі немає ділянки, а пристань вважається приватною власністю піприємства, яке володіє рестораном, на підставі судового рішення.

Нагадаємо, згідно з нещодавнім дослідженням, найбільше киян в місті засмучують проблеми з паркуванням.

Також, як один з найцікавіших проектів Громадського бюджету 2018, «Хмарочос» відзначав віталізацію набережної Дніпра саме між парками «Вербовий гай» та «Прибережний». Автор проекту запропонував облаштувати на занедбаній території пішохідний променад і веломаршрут, а також встановити освітлення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button