Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 281 днів. За цей час ми опублікували 23525 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: facebook.com/cccdnipro

Історичну будівлю у Дніпрі перетворять на Центр сучасної культури. Оприлюднено рендери проекту, місце розташування якого поки не розголошують.

Проект розробляла команда організації Kultura Medialna за участі архітекторів Анастасії Тимченко, Юрія Базаренка, Нікіти Момота, Олександри Теслі, Наталії Погорєлової та ландшафтного дизайнера Дениса Мещерякова.

«Ми плануємо створити культурну інституцію міжнародного рівня, де б під одним дахом поєднувались сучасне мистецтво та нові технології, інноваційна освітня програма та творча лабораторія», – повідомляють організатори.

Мультифункціональний публічний простоір включатиме галерею для виставок, івент-простір для зустрічей, музики та театру, лекторій, медіа-зону, сучасну бібліотеку, офіси для культурних інституцій, майстерні для митців, кафе та хостел.

У листопаді 2018 року ініціатори проекту досягли домовленостей між культурним сектором та представниками бізнесу. Проект буде реалізовано у співпраці з європейськими культурними інституціями.

У грудні проект став одним із переможців програми TEH, розробленої для допомоги новим культурним просторам у Східній Європі.

Дивіться також: Проект ревіталазації Фабрики повидла у Львові

Працюючи над проектом, Kultura Medialna провела онлайн-анкетування, в якому взяли участь жителі Дніпра, Києва, Берліна, Барселони, Бейрута, Варшави, Праги, Ужгорода, Львова та Новомосковська.

Опитування показало, що найбільш відвідуванними культурними закладами у Дніпрі є: Галерея Артсвіт, Арт Центр Квартира, Ksi Prostir, митцівня Module, Філармонія, Музей українського живопису та театр «Верим!». Водночас респонденти відповіли, що у місті бракує якісних заходів.

Дивіться також: Проект оновлення музею Гончара у Києві від ZOTOV&CO

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button