Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23535 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

У п’ятницю, 15 березня, з 12:00 до 14:00 школярі українських міст збираються вийти на мирну масову демонстрацію за безпечне екологічне майбутнє України.

Як пояснили у прес-реліз заходу, школярі вимагатимуть від уряду дотримання умов Паризької Угоди, а саме:
– відмови від використання вугілля і нафти;
– зменшення викидів вуглекислого газу від промисловості та транспорту;
– визнання кліматичних змін першочерговою державною проблемою;
– внесення змін у навчальний план з пріоритетністю екологічної освіти;
– а також регулярного та всесторонього висвітлення екологічних проблем у медіа.

Пояснюють, що учнів надихнув приклад шведської школярки Грети Тунберг, яка замість уроків по п’ятницях виходить на місцевий мирний екомітинг. Школярка започаткувала рух Fridays for Future, що зібрав мітингувальників вже у 400 містах по всьому світу, розповідають організатори.

Посилаються також на слова Грети про те, що, згідно з дослідженням Міжурядової групи експертів з питань кліматичних змін, населення має 12 років, аби зарадити глобальним екологічним катастрофам. Тому, на думку Грети, покоління сучасних підлітків – останнє, яке зможе вплинути на ситуацію.

«Навіщо вчитися заради майбутнього, яке може не настати? Навіщо стільки часу вчитися, якщо уряд не слухатиме освічених?», – такі питання включає ідея руху.

Мітинги відбудуться, зокрема, в містах з найбільшим екологічним забрудненням, пояснюють організатори. В Києві – під будівлею Кабміну та Міненергетики, в Запоріжжі – на площі Фестивальній (біля Запорізької міськради), в Дніпрі – на Європейському бульварі, в Харкові – на площі Конституції.

Зазначимо, співорганізаторами Ukrainian Global Strike For Future виступатимуть локальні екологічні ініціативи – в Києві це, зокрема, магазин no-waste товарів Ozero.

Читайте також, навіщо в Амстердамі обрали 9-річного мера дитячого велосипедного руху

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button