Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 284 днів. За цей час ми опублікували 23536 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Cel Lisboa / unsplash

Для відвідування дитсадків та шкіл в Італії зробили обов’язковим ряд щеплень. Про це повідомляє ВВС.

За законом Лоренціна (названим на честь міністра охорони здоров’я, що його впровадив), для повної імунізації в Італії діти мають отримати щеплення від вітряної віспи, поліомієліту, кору, епідемічного паротиту та краснухи. У разі відсутності довідки про повну імунізацію передбачено ряд санкцій та обмежень.

Батьки учнів віком від шести до 16 років сплачуватимуть штрафи до 560 євро, якщо до понеділка 18 березня не підтвердять наявність щеплення. Учнів без щеплень віком до шести років з дитсадків та шкіл просто виключатимуть. На прохання міністерки здоров’я Італії, введеня штрафів переноситься вкотре, аби більше дітей встигли отримати документ про вакцинацію без санкцій.

Зараз, як повідомляє ВВС, зокрема у Болоньї без останньої вакцини перебувають п’ять тисяч дітей. Зазначимо, станом на 2017 рік у цьому місті проживають 388 тисяч мешканців.

Новий закон ухвалили в Італії для підвищення рівня вакцинації з 80% до 95% – цільового показника Всесвітньої організації охорони здоров’я. Значення 95% – критичне, за нього починає працювати принцип «колективного імунітету». Тобто на 95% провакциноване населення створює критично малу ймовірність розповсюдження інфекцій у суспільстві.

У 5% включають немовлят, що замалі для вакцинації, а також людей з занадто чутливим станом імунної системи. Як приклад ВВС наводить історію восьмирічного школяра, який бореться з лейкемією, і в лютому не зміг відвідати занять у школі. На той момент замало школярів мали докази вакцинації від інфекцій, якими міг заразитись хлопчик з лейкемією.

Нагадаємо, серед європейських країн у 2019 році в Україні було зафіксовано найбільше випадків захворювання кором.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button