Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 272 днів. За цей час ми опублікували 23453 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Грета Тунберг. Фото: OstWest

16-річну школярку Грету Тунберг номінували на Нобелівську премію за роботу, яку вона проводить серед молоді щодо припинення кліматичних змін. Про це повідомляє Time.

Нагадаємо, саме Грета є сподвижницею руху Fridays For Future, в рамках якого цієї п’ятниці відбудуться страйки школярів по всьому світу. В Україні вони пройдуть, зокрема, у Києві, Запоріжжі, Дніпрі та Харкові.

На премію школярку висунули норвезькі законотворці, повідомляє Time.

«Ми номінували Грету, бо кліматична загроза може стати однією з основних причин війни та інших конфліктів», – пояснив норвезький парламентар Фредді Андре Овстегаард. Він додав, що рух, який провадить Грета, є дуже важливим внеском у світовий добробут.

Безпосередньо Time визнали Грету Тунберг однією з найвпливовіших підлітків 2018 року. Вона також виступала на Економічному форумі в Давосі і сказала, що «очільникам слід поводитись так, наче наш дім у вогні, бо так і є».

«Навіщо вчитися заради майбутнього, яке може не настати? Навіщо стільки часу вчитися, якщо уряд не слухатиме освічених?», – такі питання включає ідея руху Грети Тунберг.

Нагадаємо, мітинги цієї п’ятниці відбудуться, зокрема, в містах з найбільшим екологічним забрудненням. В Києві – під будівлею Кабміну та Міненергетики, в Запоріжжі – на площі Фестивальній (біля Запорізької міськради), в Дніпрі – на Європейському бульварі, в Харкові – на площі Конституції.

Зазначимо, співорганізаторами Ukrainian Global Strike For Future виступатимуть локальні екологічні ініціативи – в Києві це, зокрема, магазин no-waste товарів Ozero.

Згідно з аналізом ООН, якщо викид парникових газів продовжиться з такою ж інтенсивністю, то всесвітня температура підніметься на 1,5 градуса за Цельсієм. До 2030 року це може призвести до світових катастроф.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button