Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 294 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Mexico Daily News

У мексиканському місті компанія Biofase кілька років виготовляє столове приладдя та соломинки з кісточок авокадо. Про це повідомляє EcoWatch.

Морелія – це місто в мексиканському штаті Мічоакан, основним джерелом прибутку якого є, зокрема, вирощування авокадо. У 2012 році майбутній засновник Biofase Скот Мунгія вчився на біоінженера і стурбувався проблемами забруднення довкілля. Тож він почав шукати надійне джерело для виробництва біорозкладного пластику. Мунгія намагався отримати сировину, зокрема, з насіння манго та тропічного плодового дерева мамеї, але не вдавалося.

Згодом він знайшов спосіб видобути з фруктової кісточки біополімерну сполуку, яку можна вилити в будь-яку форму. Mexico Daily News повідомляють, що для виливання біорозкладного посуду  в день на виробництві перероблюють до 15 тонн кісточок авокадо.

Фото: boredpanda.com

На сайті Biofase повідомляється, що посуд компанії є повністю біорозкладним, а сам процес біорозкладу триває 240 днів. Пластик на основі видобувного палива розкладається приблизно сто років.

«Світ змінюється – люди починають просити цього», – зазначав Мунгія Reuters.

Біополімерна сировина має подвійну вигоду для виробництва: використовуються, по-перше, дешеві відходи, а по-друге, вони піддаються утилізації швидше за сировину на основі викопного палива. 

Фото: jornaldeboasnoticias.com

Біопластик, як повідомляє Reuters, становить менше 5% від мільйонів тонн пластику, який виробляється щорічно в світі. Біорозкладний пластик все ж має недоліки – деяки його види містять частки викопного палива. Проте через ряд муніципальних заборон одноразової пластмаси попит зростає вже й на такий, компромісний, посуд.

EcoWatch розповідає, що 2017 року муніципалітет міста Керетаро першим у Мексиці заборонив використання пластикових пакетів. 2018 року за таку ж заборону проголосували мешканці Тихуани. Загалом, для скорочення вжитку одноразового пластику на рівні штатів та муніципалітетів Мексики ухвалено 15 ініціатив, законів та нормативних актів, зазначає представниця ООН з питань довкілля у Мексиці Долорес Баріентос.

На сайті Biofase йдеться, що наразі компанія є єдиним виробником біополімерів у Мексиці, а в Латинській Америці компанія є основним виробником. Продукцію Biofase постачають до 11 країн по всьому світу. Посуд Biofase, повідомляє Mexico Daily News, у Мексиці замовляють, зокрема, мережеві ресторани.

Фото: Biofase / facebook

Нагадаємо, торік мережа супермаркетів «АТБ» оголосила, що випускатиме одноразові пакети з біорозкладною добавкою d2w. Такі «біопакети» з часом стають крихкими і швидко розпадаються. Зазначимо, що розпадаються вони на мікропластик, який є не менш шкідливими, ніж великі шматки пластику.

Читайте також: Винятки, квоти та заохочення: як у світі відмовляються від пластику у 2019 році

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button