Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Unsplash

Україна посідає 133 місце серед 156 країн у щойно опублікованому рейтингу World Happiness Report 2019. Перебуваючи на 23-му місці з кінця списку, вона межує з республікою Чад і Ефіопією.

Порівняно з минулим роком, показники України дещо покращилися – тоді вона була на 138 місці. Проте у довшій перспективі динаміка невтішна: у 2017 році Україна посідала 132 місце, у 2016 – 123, у 2015 – 111, а в 2013 році – 87.

На першому місці в рейтингу – Фінляндія, далі йдуть Данія, Норвегія, Ісландія, Нідерланди, Швейцарія, Швеція, Нова Зеландія, Канада й Австрія.

Серед сусідів України на 40 місці перебуває Польща, на 68-му Росія, на 81-му Білорусь. Найнещасніші країни – Південний Судан, ЦАР і Афганістан.

Дослідження проводиться Інститутом Землі при Колумбійському університеті під егідою ООН в рамках ініціативи «Мережа рішень сталого розвитку».

Рівень щастя розраховують за такими критеріями: ВВП з урахуванням купівельної спроможності, очікувана тривалість здорового життя, соціальна підтримка, свобода життєвого вибору, щедрість (витрати на благодійність) та сприйняття корупції.

Вагому частину дослідження становлять результати опитування громадської думки Gallup World Poll.

Зате Київ входить до топ-7 найбільш сніжних міст Європи.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button