Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 288 днів. За цей час ми опублікували 23578 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Pixabay

Дев’ятого квітня торговельні мережі Львова відмовляться від поліетиленових пакетів. До акції, ініційованої Львівською міською рада та Zero Waste Lviv, вже долучилися супермаркети Ашан, Метро, Близенько, Два кроки, Епіцентр і АТБ.

На касах замість одноразових пакетів пропонуватимуть паперову та іншу багаторазову альтернативу. У відділах випічки та хлібу кульки буде замінено на паперові пакети. У відділах товарів на вагу одноразові рукавички замінять щипцями та лопатками.

Також планується навчання для касирів та тих працівників, які задіяні у постачанні, аби вони усвідомлювали шкоду від поліетилену для довкілля, повідомляє Tvoemisto.

«Ми починаємо велику просвітницьку кампанію, щоб до кінця року плавно відмовитись від поліетилену», – заявив на прес-конференції заступник мера Львова Андрій Москаленко.

Присутні представники супермаркету «Ашан» розповіли, що у відділі кулінарії планують перейти з пластикового посуду на дерев’яний або паперовий. Окремі мережі замовили багаторазові торбинки, щоб їх пошили до початку акції.

Водночас деякі супермаркети заявили, що відмовляються від пластикових кульків на користь так званих «біопакетів». Біопакети руйнуються швидше за звичайний пластик, але утворюють часточки мікропластику, який завдає довкіллю навіть більше шкоди.

Акцією дев’ятого квітня розпочнеться тримісячна кампанія «Без поліетилену», яка триватиме до третього липня, всесвітнього Дня відмови від поліетиленових пакетів.

У листопаді Львівська міськрада ухвалила рішення про обмеження використання поліетиленового пакування.

Нагадаємо, 27 березня Європарламент проголосував за заборону виготовлення одноразового пластикового посуду з 2021 року.

Нещодавно у Вінниці петиція за заборону пластикових пакетів набрала необхідну кількість голосів менш ніж за добу.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button