Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 280 днів. За цей час ми опублікували 23517 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

Перша публічна пропозиція сервісу таксі Lyft, що конкурує з Uber в США та ряді інших країн, оцінила компанію в 24,3 мільярда доларів. Про це повідомляє Reuters.

Компанія залучила через продаж акцій 2,34 мільярди доларів, хоча розраховувала на 2,1. З 29 березня на біржі Nasdaq її акції доступні для купівлі. Одна акція коштує 72 долари.

Lyft вивела на біржу два класи акцій: А та В. Акція А дорівнює одному голосу, а акція В – двадцяти. Акцій класу А на біржу виведено 32,5 мільйона.

Зазначають, що компанію переоцінили. Наприкінці 2018 року дохід Lyft становив 2,16 мільярда доларів при збитках на рівні 911 мільйонів. Вихід на біржу виявився успішним, бо інвестори не зосереджувались на сильних втратах, критиці структури акцій подвійного класу і застереженнях щод стратегії самокеруваних автівок Lyft. Інвестори, натомість, бояться пропустити зростання прибутків компанії, пояснює Reuters. Lyft став першою компанією виклику автівок на вимогу, яка вийшла на біржу.

Додається, що покоління міленіалів у США схильне користуватися саме такими сервісами замість того, аби купувати автомобіль, однак у Lyft виникають проблеми, пов’язані, зокрема, з виплатами водіям. Про це «Хмарочос» повідомляв раніше.

Uber планує виходити на IPO в квітні. Його оцінюють у 120 мільярдів доларів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button