Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Уже в найближчі тижні інспектори з паркування вживатимуть заходи реагування щодо порушників», – підписала це фото Інспекція з паркування на свой Facebook-сторінці

У Києві наразі діють 10 інспекторів із паркування, і вони досі не почали виписувати штрафи за порушення правил зупинки і стоянки. Про це йдеться у відповіді КМДА на запит LB.ua.

В міській адміністрації повідомили, що зараз триває лише перший етап залучення інспекторів до нагляду за паркуванням. Інспекторів навчають і екіпірують.

Тим часом на Facebook-сторінці Інспекції паркування містяться поради, що робити з порушниками: «Ви можете підійти до водія та повідомити йому про його порушення – зберігайте при цьому спокій та в жодному випадку не підвищуйте голос. Якщо порушник відмовиться переставити авто, попередьте його про те, що викличете поліцію – в деяких випадках це дійсно допомагає».

Читайте також: Киянин спробував притягнути до відповідальності порушника правил парковки. Що з цього вийшло?

Раніше очільник інспекції з паркування повідомляв, що перший етап реформи почнеться першого лютого, коли на вулиці Києва вийдуть 10 інспекторів. З початку квітня мав початися другий етап: збільшення кількості інспекторів і можливість робити фотофіксацію порушень і виписувати штрафи. У травні планували перейти до третього етапу – з залученням евакуаторів.

27 вересня 2018 року набув чинності новий закон про паркування. Утім з того часу в Києві досі не евакуювали жодного автомобіля за порушення правил зупинки. Адже закон дозволяє евакуацію лише за умови фото- і відеофіксації сертифікованим приладом, якого поліцейським не видали. У листопаді до інспекції з паркування почали набирати співробітників.

Крім цього, Київрада має ще внести зміни до деяких міських положень й документів. Мер Києва Віталій Кличко описав цей процес як «ходіння по муках».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button