Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23428 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення: прес-служба Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр»

У Києві розпочалося громадське обговорення будівництва Меморіального центру Голокосту «Бабин Яр».

Охочі можуть долучитися до створення Меморіалу, запропонувавши волонтерську або фінансову допомогу, передавши до колекції майбутнього музею артефакти, або ж поділитися свідченнями про трагедію Бабиного Яру.

Для цього можна заповнити анкету онлайн або в друкованому варіанті у приміщенні Шевченківської РДА. Там також встановлено інформаційний стенд, що розповідає про майбутній Меморіал.

«Коли відкриються двері центру, тисячі, а то й мільйони людей відчують, що зробили свій внесок у його розбудову, а їх побажання враховані», – коментує необхідність у громадському обговоренні виконавча директорка Меморіалу «Бабин Яр» Яна Барінова.

Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр» буде розташовано безпосередньо поряд із місцем історичних подій. Відкриття заплановане на 2023 рік.

Проект, за яким будуватимуть Меморіал, оголосять 30 липня. До участі в конкурсі відібрали пропозиції 10 архітектурних бюро: BURØ architects (Київ), Diller Scofidio + Renfro (Нью-Йорк), Dorte Mandrup (Копенгаген), Eisenman Architects (Нью-Йорк), KAAN Architecten (Роттердам), merz merz (Берлін), querkraft architekten (Відень), Richter Musikowski Architekten (Берлін), Studio Odile Decq (Париж), Wolfgang Tschapeller (Відень).

Нагадаємо, на схилі в парку Слави будують другу чергу Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору за проектом польських архітекторів.

До 2020 року планують завершити Меморіалу Героїв Небесної сотні за проектом архітектурного бюро MI studio. Окрім Меморіалу побудують будівлю Національного музею Революції Гідності за німецьким проектом «Штурм пагорба».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button