Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23553 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Сергій Симонов

У квітні завод «Кузня на Рибальському», що належить Сергію Тігіпку, отримав 75,2 мільйона гривень за участь у будівництві Подільського моста. Про це повідомляє Економічна правда за посиланням на голову експертної організації StateWatch Гліба Канєвського.

Згідно з офіційним порталом використання публічних фінансів, ці кошти перерахувала компанія «Еко-Буд-Трейд», яка у свою чергу, отримала їх від комунального підприємства «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва».

В 2017 році Дирекція провела два тендери на будівництво Подільського моста загальною вартістю шість мільярдів гривень. Обидва виграла компанія «Еко-Буд-Трейд» і винайняла як субпідрядника «Кузню на Рибальському». На той час завод належав президентові Петру Порошенку. Торік він продав «Кузню» Тігіпку.

Влітку 2017 року «Кузня» отримала 150 млн гривень за постачання металевих конструкцій для будівництва Подільського мосту. За даними Bihus.Info, товар закупили у російських фірм.

З серпня 2018 року триває досудове розслідування щодо можливої розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час будівництва мосту.

Згідно з судовими матеріалами, КП «Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд» не контролювала генпідрядників «Мостобуд» і «Еко-Буд-Трейд», коли ті завищували варість робіт і матеріалів, що підтвердив аудит КМДА.

Нещодавно Тігіпко розповів, що планує побудувати на території заводу «Кузня на Рибальському» житловий масив. «Хмарочос» публікував рендери Lipki Island City Resort – одного з можливих проектів, які розглядаються для забудови Рибальського острова.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button