Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23639 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Arborea

Вчені Імперського коледжу Лондона та стартап Arborea з понеділка розпочнуть випробування своєї технології наповнення повітря киснем. Так, сонячні батареї, встановлені на будівлях кампусу, мають обрости «біосолярним листям». Про це повідомляє The Guardian.

«Біосолярне листя», винайдене стартапом, здатне ефективніше за дерево наповнювати атмосферу киснем. «Листя» утворюють мікроводорості та фітопланктон. Технологія дозволяє в таких умовах також виростити рослинний білок за рахунок накопичення вуглецю з вуглекислого газу.

Новизна технології полягає в здатності обробляти вуглекислий газ за наднизького тиску. Інші технології в таких умовах вимагають встановлення газового компресорного обладнання, стверджує засновник Arborea Джуліан Мельчіоррі.

«Моя мета полягає у вирішенні проблем зміни клімату та харчової безпеки. Цей експериментальний завод вироблятиме сталі здорові харчові добавки, очищуючи повітря, виробляючи кисень і позбавляючи довкілля вуглекислого газу», – коментує засновник стартапу.

Arborea виготовляє сонячні панелі із мільйонами вживлених мікроводоростей. Ці панелі, або «біонічні дерева», потім виконують своєрідний наддувний фотосинтез, витягаючи з атмосфери вуглекислий газ і перетворюючи його на біомасу і допомагаючи продукувати хімічні елементи на кшлталт жирних кислот Омега-3.

Видання зазначає, що подібні споруди доречно встановити також на дахах лондонських складів, кінотеатрів і громадських офісів. Керівник проекту від коледжу, професор Ніл Елфорд стверджує, що технологія має потенціал перетворитися у всесвітню тенденцію. Видання зазначає, що біосолярне листя, використовуючи площу поверхні одного дерева, потужніше за нього у сто разів.

Впровадження системи біосолярного листя є також відповідальністю місцевої влади. Кампус розташовано в окрузі Боро Хаммерсміт і Фулхем, який і підтримує ініціативу. Голова окружної ради Стів Коуан заявив, що прагне, аби його рада першою в Англії розгорнула програму очищення повітря.  

Нагадаємо, в квітні у Лондоні відбувся тижневий еко-протест. Учасники спільноти Extinction Rebellion («Повстання проти вимирання») закликали містян до мирної непокори екологічній політиці, а від уряду вимагали повністю відмовитись від викидів парникових газів до 2025 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button