Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Владімір Морозов

З понеділка, 15 квітня, мешканці Лондона протестують біля визначних пам’яток міста. Станом на суботу, 718 учасників затримано, а 28 з них висунуто звинувачення. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на Reuters.

Протестувальники спільноти Extinction Rebellion («Повстання проти вимирання») закликали містян до мирної непокори екологічній політиці, а від уряду вимагали повністю відмовитись від викидів праникових газів до 2025 року. Протести опосередковані на Оксфорд Стрит, на Мосту Ватерлоо, в Парламентському сквері, також біля кількох терміналів аеропорту «Хітроу».

Фото: Владімір Морозов

Повідомляється, що до протесту приєдналася англійська акторка Емма Томпсон – вона зверталася до містян з рожевого човна, яку обрали символом протесту. Він стояв на площі біля станції метро Oxford Circus, наразі там частково перекрито рух.

Читайте також: у Берліні через страйк зупинився громадський транспорт. Чи призвело це до колапсу?

До протестувальників застосовували сльозогінний газ. Сам голова поліції Лондона Кен Марш пояснював, що правоохоронцям складно чинити опір мирному мітингу.

«Мої колеги ніколи не стикалися з ситуацією, з якою стикнулися зараз. Вони мають справу з дуже відданими людьми, ймовірно, досить хорошими, які не хочуть конфронтації з поліцією або ким-небудь ще, але все ж порушують закон».

Дослідниця кліматичних питань Коррін Ле Кер зазначила ВВС, що до 2025 року скоротити викиди вуглецю не вдасться. Натомість економіст Лорд Стерн додав, що цього можна досягти до 2050 року.

Станом на неділю, про сутички з поліцією на місцях протестів не повідомляється.

Нагадаємо, в березні українські школярі вийшли на екострайк замість уроків. В Києві мітинг відбувся під будівлею Кабміну та Міненергетики. Діти вимагали від уряду дотримання умов Паризької Угоди.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button