Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Усі фото: Тетяна Терен / facebook

Сьогодні, 10 травня, акцією під назвою «Do you remember?» у Києві вшанували п’яту річницю ув’язнення Олега Сєнцова. На честь кожного з восьми сотень незаконно ув’язнених Росією українців акторка Римма Зюбіна запропонувала флешмоб з висадження квітів у Хрещатому парку. Про це повідомляє Укрінформ.

«Ці квіти називаються канни, і це дуже символічно, тому що Олег Сєнцов – кінорежисер. Його місце на знімальному майданчику. В Чехії посадили дерево для Олега Сенцова, в Каліфорнії посадили великий трояндовий кущ, в Словаччині посадили дерево за Миколу Карпюка. Зараз Free Sentsov значить не лише свободу Олегу Сенцову, це звучить як тег про звільнення всіх наших військовополонених моряків і політв’язнів», – пояснила Зюбіна.

Так, в рамках акції «Саджайте квіти, а не людей» поруч з каннами встановили таблички з іменами політв’язнів. У висадженні взяли участь, зокрема, режисер Ахтем Сеітаблаєв, письменник Андрій Курков, фронтмен гурту «Бумбокс» Андрій Хливнюк та вчений Ігор Козловський.

Зазначимо, наступного тижня у Гельсінкі відбудеться засідання Комітету міністрів Ради Європи. Тож під час акції кожному з посольств у Києві було передано листа від українських заручників у Кремлі. В такий спосіб активісти хочуть нагадати європейським парламентарям, що діалог з Володимиром Путіним слід починати із питання звільнення Сєнцова та усіх заручників Кремля, яких незаконно утримують за ґратами в Росії та на окупованих українських територіях. На думку учасників акції, це питання має стати основним на засіданні комітету.

Нагадаємо, кінорежисера Олега Сєнцова заарештували 10 травня 2014 року в Сімферополі. За сфабрикованим звинуваченням його засуджено до 20 років колонії в Тюменському місті Лабитнангі.

Минулого року звільнити Сєнцова закликав також Стівен Кінг. На той час режисер перебував у комі. Згодом він склав заповіт на випадок смерті. В жовтні митець припинив голодування, якого дотримувався 145 днів, через затвердження примусового годування.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button