Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 277 днів. За цей час ми опублікували 23486 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі фото: Philippe Ruault

Взимку Європейський Союз нагородив премією Mies van der Rohe проект реновації житла 1960-х років у Бордо, Франція. Dezeen повідомляє, що реновацію завершено.

Суть цього проекту полягала у розширенні 530 квартир у трьох будинках комплексу соціального житла. Зазначається, що варіант знесення помешкань навіть не розглядався. Щоб якомога менше заважати мешканцям, які вирішили на час реновації залишитися вдома, роботи проводили з використанням готових модулів. Збірні плити і колони піднімалися кранами. Нові фасади були покриті легкими гофрованими полікарбонатними панелями та вікнами в алюмінієвих рамах.

Реконструкція передбачала добудування зимових садів та балконів. Вікна замінили на великі скляні розсувні двері, які й ведуть до прибудованих блоків.

Під час оновлення житла замінили й інтер’єр: тепер він світліший, просторіший і сучасно облаштований. Також встановили нові ліфти та відремонтували парадну. Реновація кожної квартири тривала 12–16 днів. Орендна ставка житла в комплексі не змінилася.

Проект реновації належить архітекторам Фредеріку Дрюо та Кристоферу Гутіну, а також  бюро Lacaton & Vassal.

Дивіться також, який вигляд має португальське соціальне житло, в будівлі якого раніше розташовувався завод

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button