Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: slovoidilo.ua

На засіданні комісії Київради з питань екологічної політики ОСН «Комітет мікрорайону Русанівка» представив звернення, у якому мешканці просять не будувати канатну дорогу від арки Дружби народів до парку на Русанівській набережній. Про це повідомляє «КиевВласть».

Нагадаємо, в 2017 році запланувалося зведення канатної дороги за маршрутом «арка Дружби Народів – Поштова Площа – Труханів острів – Гідропарк». Зведенням керує КП «Київське інвестиційне агентство».

В січні КМДА видала розпорядження, за яким до цього маршруту додається також житловий масив Русанівка. ОСН «Комітет мікрорайону Русанівка» пояснює, що зведення канатної дороги частково зруйнує його, нашкодить озелененню та порушить закон.

«Такого природного надбання немає більше ніде в місті, і русанівці дуже цінують наявність природного парку, який почав формуватися ще за часів створення мікрорайону. На Русанівській косі виникла досить унікальна флора і фауна (зокрема, качки, бобри, їжаки, жаби, вужі) і вона може бути знищена таким будівництвом. Русанівська коса є місцем для літнього відпочинку багатьох жителів Русанівки, і подальше масове користування пляжними місцями постане під великим питанням. “КП” КІА не врахувало статусу території Русанівської набережної як складової частини території пам’ятки ландшафту та історії місцевого значення “Історичний ландшафт Київських гір і долини Дніпра”. Наказом Міністерства культури і туризму України від 03.02.2010 за № 58/0/0 / 16-10 в редакції наказу Міністерства від 16.06.2011 за № 453/0 / 16-11 цей пам’ятник включено до Державного реєстру нерухомих пам’яток України та має охоронний статус», – йдеться у зверненні ОСН.

Також зазначається, що будівництво і суміжні роботи не передбачені Генеральним планом Києва і територія парку Русанівка є зеленою зоною загального користування з 2005 року. Мешканці переймаються, що зведення канатної дороги дозволить розкрасти бюджетні кошти.

Повідомляється, що зрештою члени комісії вирішили звернутися до розробника проекту КП «Київське інвестиційне агентство» з рекомендацією «врахувати прохання» ОСН «Комітет мікрорайону Русанівка» та за можливості надати проект депутатам.

Проект, за яким мають зводити канатну дорогу, належить ТОВ «Проектні системи ЛТД» Андрія Миргородського. Всього фірма Миргородського виграла розробку дев’яти з 16 проектів за Концепцією розвитку інфраструктури прибережних зон Києва.

Зазначимо, ідею про спорудження канатної дороги між Трухановим островом та правим берегом озвучили ще за керівництва Леоніда Черновецького. Його мали завершити до 2012 року.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button