Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: dozor.kharkov.ua

Архітектурне бюро Drozdov&Partners розробило проект ревіталізації району навколо руїн кондитерської фабрики імені Крупської у Харкові.

Фабрику було збудовано у 1889 році, за радянських часів її назвали на честь Надії Крупської. Зараз комплекс будівель на вулиці Конторській перебуває в напівзруйнованому стані.

Візуалізація: Drozdov&Partners

«З огляду на те, що безліч автентичних елементів було загублено назавжди, ми поставили перед собою таке завдання – консервувати все те, що збереглося», – зазначають Drozdov&Partners.

Концепція проекту «Цукерка» передбачає будівництво багатофункціонального центру площею 10 тисяч квадратних метрів. На думку архітекторів, новий відкритий і насичений міський простір уздовж зеленого коридору річок надасть поштовх для розвитку району Гончарівка.

Візуалізація: Drozdov&Partners

Більшість стін фабрики планують зберегти та інтегрувати в інтер’єр громадських просторів. Залишки внутрішніх стін стануть частиною мощення відкритих просторів набережної та центральної аванплощі.

Візуалізація: Drozdov&Partners

В центрі передбачено вежу з житловими апартементами та офіси вищої поверховості. Водночас громадські та комерційні простори на базі старої фабрики забезпечують збереження історичного масштабу і зв’язок із вулицею.

Візуалізація: Drozdov&Partners

Громадсько-суспільні простори пронизують один одного, створюючи відкриту структуру. Автори пропонують влаштовувати тут виставки, освітні заходи та інші публічні активності.

Візуалізація: Drozdov&Partners

Проект розроблено як перехід між двома контрастними районами – від двох-трьохповерхової історичної забудови з одного боку до вищої забудови другої половини ХХ століття, яка починається відразу за греблею ріки Лопань.

Візуалізація: Drozdov&Partners

Нагадаємо, на вулиці Сагайдачного, 18 у Києві зараз триває будівництво нової будівлі за проектом Drozdov&Partners.

Найвідоміший проект бюро Олега Дроздова у Києві – Театр на Подолі.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button