Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23266 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Відреставрований комплекс фонтанів

Сьогодні, першого червня, перед Палацом дітей та юнацтва відкриють відреставрований комплекс фонтанів «Зорі та сузір’я», створений художниками Володимиром Мельниченком та Адою Рибачук.

Протягом дня відбуватиметься програма, присвячена Міжнародному дня захисту дітей, а о 20:30 урочисто відкриють фонтан. Також у приміщенні палацу триватиме виставка Мельниченка.

Відреставровані мозаїки зараз. Скріншот із відео «Большой Киев»

«Цінність архітектурної композиції, яка включає басейни та фонтани, полягає у монументальній мозаїці, що є пам’яткою модернізму», – повідомляє прес-служба КМДА.

Комплекс фонтанів не працював протягом 40 років. Реставрацію почали у 2017 році. Фонтани демонтували і розібрали мозаїки. Роботи координував сам співавтор – Володимир Мельниченко.

Стан фонтанів до реставрації / Google Maps

Споруда Київського палацу дітей та юнацтва є пам’яткою місцевого значення. Будівлю звели у 1962-1965 роках за проектом архітекторів Авраама Мілецького та Едуарда Більського. За цей проект автори отримали у 1967 році державну премію СРСР.

Рибачук і Мельниченко також виконали один із наймасштабніших монументальних творів радянського модернізму — «Стіну Пам’яті» біля Київського крематорію, яку згодом знищила радянська влада.

Читайте також про виставку, присвячену «Стіні пам’яті» Ади Рибачук і Володимира Мельниченка

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button