Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 295 днів. За цей час ми опублікували 23622 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Natasya Nagorna / facebook

Під будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві прибрали меморіал з іграшками та свічками, який містяни виклали в пам’ять вбитому Кирилу Тлявову. Також написи «Аваков» та «Вбивці» біля входу замалювали чорною фарбою. Про це повідомляє журналістка Наталя Нагорна у Facebook.

«Іграшки прибрали. Свічки теж. При нас вивезли шини. Намагалися витерти слово “вбивці”. Але витерли тільки про Авакова і табличку забрали», – розповідає вона.

Акція перед будівлею МВС у Києві. Фото: Наталія Міняйло

Нагадаємо, вночі третього червня помер п’ятирічний Кирило Тлявов, в якого у Переяслав-Хмельницькому поцілили нетверезі правоохоронці. Голова Нацполіції Дмитро Ценов подав у відставку.

«Як керівник поліції Київської області я несу відповідальність за дії моїх підлеглих. Я написав рапорт про моє звільнення та прошу голову Нацполіції відправити мене в найгарячішу точку нашої держави, в ООС», – заявив Ценов.

Фото Кирила Тлявова, яке поширюють у соцмережах

Після того, як стало відомо про смерть Кирила, ввечері третього червня під будівлею МВС у Києві зібралися кількадесят людей, які вимагали справедливого розслідування і відповідного покарання. Вони також вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Сам міністр і досі не висловився стосовно трагедії.

В свою чергу, речник МВС Артем Шевченко пояснив, куди зник меморіал.

«Дитячі іграшки і символіку, яку вчора принесли протестувальники під МВС, ніхто не викидав на смітник. Її просто перемістили на інше місце на центральному вході під прапорними щоглами», – запевнив він.

Спершу справу Тлявова кваліфікували як необережне тяжке тілесне ушкодження, спричинене групою осіб та як злочин, здійснений за попередньою змовою. Тепер її перекваліфікували на ч. 2 ст. 115 – умисне вбивство.

Спочатку поліція Переяслав-Хмельницького говорила про те, що хлопчик послизнувся і вдарився головою об камінь. Зараз у поліції запевнили Громадське, що то була версія батьків і лікарів до того, як вони виявили кулю.

Поліцейські були п’яні й мали, ймовірно, мисливську рушницю калібру 2,6. Вони розташували на подвір’ї мішені та стріляли по них. Через це й було поранено Кирила. Дитина померла у Київському міському центрі нейрохірургії. Лікарі не мали змоги видалити кулю з голови, аби не призвести до серйозніших травм.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button