Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 287 днів. За цей час ми опублікували 23554 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Данило Павлов

«Будинок вчителя» на вулиці Володимирській вже багато років потребує капітального ремонту. Ще в 2017 році повідомлялося, що стеля протікає, а одне із приміщень закрите через аварійність. Реконструкцію планували почати з осені 2017 року.

80% площі будівлі орендуються організаціями, які сплачують символічні суми від 1 грн за рік, і їхні договори закінчуються у 2019 році. До сьогодні проводили лише часткові роботи, хоча рішення про реставрацію було підписане головою КМДА Олександром Поповом ще в 2012 році.

На даний момент ситуація не покращилася. У стінах тріщини, відлітає великими слоями штукатурка. Небезпека зростає і для людей, і для самої будівлі.

Фото: Данило Павлов

Наступне повідомлення про реконструкцію було у лютому 2018 року. Тоді КМДА обіцяли почати роботи у травні 2018 року і зазначили, що виділили на це 50 мільйонів гривень.

Був розроблений проект, який мав повернути «Будинку вчителя» вигляд сторічної давнини. Замовником виступив «Житлоінвестбуд-УКБ», вони розповіли, що збереглися плани та фотографії автора «Будинку вчителя», архітектора Павла Альошина. Ці документи стали основою реставраційного проекту. Реставрацію тоді планували завершити у другому півріччі 2019 року.

Фото: Данило Павлов

У «Будинку вчителя» також знаходиться Педагогічний музей, філія Державної науково-педагогічної бібліотеки України ім. В.О. Сухомлинського, Міська Рада профспілки працівників освіти і науки, відділ Національного музею історії України «Музей української революції 1917-1921рр.» Це підкреслює історичну цінність будівлі.

Ще на початку 2019 року Національна спілка письменників України просила СБУ звернути увагу на те, що відбувається із «Будинком вчителя».

Реставрацію планують розпочати негайно. І заступник голови КМДА Валентин Мондриївський зазначив, що після реставрації усі некомерційні організації повернуться в «Будинок вчителя».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button