Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 297 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

«Білі ночі»

П’ятниця–неділя. Чотири сцени «Версалю».

Перша літня тусовка Білих ночей цього року відбудеться під назвою Версаль. Організатори вже анонсували декорації, гірко-солодкі коктейлі та навіть бризки метафану. Зустрічати світанки можна буде на чотирьох сценах: стандартній танцювальній, техно, хіп-хоп та альтернативній лайвовій. Хедлайнерами обрали Elderbrook, Reinier Zonneveld, Tube & Berger, а ще двох виконавців повідомлять пізніше. Обирайте інші цікаві імена у програмі.


Місце: вулиця Біломорська, 1

Дата: 14–16 червня

Час: 20:00–6:00

Вартість: 700–900 гривень


Що відомо про локацію

Арт-завод «Платформа» площею 12 гектарів прихистив ГогольFest, Atlas Weekend, а також проводив урбаністичні воркшопи в колаборації з CANactions. За кілька років став креативною базою для бізнесу та творчості.

 

Екскурсія — Радянський Поділ: Конструктивізм, Ампір

Ранок неділі. Що ви знаєте про подільську архітектуру?

В рамках цілої серії лекцій про архітектуру Подолу дослідник Києва Семен Широчин проведе екскурсію міжвоєнними та післявоєнними кварталами району. Можна буде розібратися в основних прийомах архітектурних стилів цих періодів. Цікаво також те, що лектор розповість про подільський проект архітектора Авраама Мілецького та покаже будинок, який міг стати найкращою спорудою району в 1950-х роках.


Місце: зустріч на вулиці Межигірській, 58

Дата: неділя, 16 червня

Час: 11:00–13:30

Вартість: 200 гривень за реєстрацією


 

Джаз на даху ЦУМ

Вечір середи. Музика на даху історичної будівлі.

Американський соул-вокаліст Чак Уінзлі та колектив Родіона Іванова зіграють джазові композиції на даху історичної будівлі. Під час заходу сонця. Чи не достатньо цього, аби просто зараз почати відлік до середи? Організатори також обіцяють коктейлі від перевіреного бару.


Місце: вулиця Хрещатик, 38

Дата: 19 червня

Час: 19:00–21:00

Вартість: 450 гривень


Що відомо про локацію

Центральний універсальний магазин Києва збудовано у стилі ар-деко наприкінці 1930-х. Через тридцять років він був здатен вмістити 170 тисяч покупців на день, також у цей період в універмазі збудували ескалатори. У 2017-му будівля відкрилась після чотирьох років реконструкції.

 

Класичний пікнік. Симфонічний

Вечір четверга. Класику гратимуть у музеї.

Київський муніципальний оркестр виконає музику Гайдна, Марчелло, Баха, Бортнянського і Габріелі. А популяризатори класичної музики з «Відкритої музики міста» влаштовують пікнік під супровід музичної критикині. 


Місце: Національний музей історії України / вулиця Володимирська, 2

Дата: четвер, 20 червня

Час: 19:00–21:00

Вартість: вхід вільний


Що відомо про команду та місце

Проект «Відкрита музика міста» популяризує класичну музику та молодих українських виконавців класики. Зустрічі проводять у форматі безкоштовних концертів в парках, а в холодну пору – навіть у  супермаркетах і шопінг-молах. А Національний музей історії Києва, де проведуть зустріч, є зразком громад­ської споруди неокласицизму. 

 

Люди в чорному: Інтернешнл

Будь-який день тижня. Землю рятуватимуть по всьому світі.

Голівуд поповнився стрічкою, де в команді рятівників Усесвіту є жінка, якій підвладно все. Учасники таємної організації Людей в чорному знову спробують заспокоїти прибульців-нелегалів, але на цей раз доведеться мати справу з міжнародним викликом. Зазначимо, що Інтернешнл – це спін-офф основної лінії. Його режисером став Ф. Гері Грей («Законослухняний громадянин», «Голос вулиць»), а в написанні сценарію брали участь автори «Залізної людини» та попередніх трьох фільмів про MIB.

 

Фестиваль німого кіно «Німі ночі»

Починається у четвер ввеечері. Проводиться під акомпанемент.

Ще трохи про кіно і ночі. З четверга, 20 квітня, у Києві почнеться показ німих фільмів «Блудні діти» – з серії про вигнання та повернення. Програма розділена на три секції: «Знято в Україні», «Репатріація» та «Австрійська класика». Радимо відвідати, бо інкаше є шанс пропустити німе кіно під міжнародний акомпанемент. Також, це єдиний фестиваль німого кіно в Україні і наймасштабніший у Східній Європі.


Місце: Довженко-Центр / вулиця Васильківська,1

Дата: з 20 червня

Час: 19:00

Вартість: 100–500 гривень


Що відомо про локацію

Довженко-Центр – це, з одного боку, найбільший кіноархів України, а з іншого – переобладнаний у громадський простір комплекс індустріальних будівель. Працює, зокрема, як майданчик для проведення концертів та перфомансів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button