Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 282 днів. За цей час ми опублікували 23531 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Вирубка лісу в урочищі Бичок у 2016 році. Фото: прес-служба прокуратури Києва

Північний апеляційний господарський суд постановив припинити будівельні роботи в урочищі Бичок, що на території Голосіївського парку. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Суд також зобов’язав забудованика звільнити земельну ділянку від незаконно розміщених споруд.

У 2010 році Київрада віддала ділянку площею 2,6 гектара в оренду компанії «Авеста-Буд» для будівництва офісів, готелів, автосалонів і магазинів. Урочище Бичок розташовано на сході Голосіївського парку, біля Столичного шосе, неподалік від Корчуватого.

Водночас на цій території заборонено будь-яке будівництво, оскільки з 2007 року урочище включено до національного природного парку.

У 2016 році компанія почала вирубувати ліс. Активісти, які чинили опір забудові, заявили, що було вирубано 40 соток. Урочище Бичок – це дубова діброва, деяким деревам 100-250 років.

Вирубка лісу в урочищі Бичок у 2016 році. Фото: Руслан Андрійко

Нагадаємо, на Подолі поновили скандальне будівництво ЖК «Подол Град Vintage».

Днями суд скасував дозвіл на будівництво другої черги житлового комплексу «Патріотика на озерах» на Осокорках, де місцева громада вимагає облаштувати екопарк.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button