Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 286 днів. За цей час ми опублікували 23552 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: unsplash

У Централ парку на Манхеттені підрахували білок. Про це повідомляє CityLab з посиланням на звіт «Central Park Squirrel Census 2019 Report».

Згідно з дослідженням, яке провели у 2018 році, кількість білок у парку становить 2373 особини. Зазначається, що в парку переважають білки виду вивірка сіра.

Мапа Центрального парку. Фото: Scott Lowden/The Squirrel Census

На 341 гектарі Централ парку підрахунки проводили 323 волонтери.

Ідея перепису належить письменнику та гумористу Джеймі Аллену. Він аргументував перепис так:

«Білки – це тварини, з якою ми щодня взаємодіємо, і вони дуже поширені, хоча ми й не звертаємо уваги. Вони переносять хвороби в тому числі».

Зазначається, що актора консультував місцевий експерт з фауни. Загалом волонтери записали 21 варіацію забарвлення більчаного хутра.

Волонтери користувалися звичайною методикою перепису населення, зокрема з демографічними показниками, даними про помешкання і навіть про згуртованість тварин у спільноти. Вносили записи на кшталт «білка бігає», «білка висить, як акробат – лапами вгору», «білці стало нудно».

Сам ініціатор перепису зазначає, що проект – це більше, ніж підрахунок. На його думку, перепис змусить відвідувачів парку почуватися інакше у просторі.

Мапа з даними перепису. Фото: Scott Lowden/The Squirrel Census

Автор мапи перепису Нет Слотер каже, що ця робота налаштовує людину на увагу до довкілля і змушує помічати речі, які за звичайних умов нікого б не зацікавили.

Результати перепису згодом оприлюднять на порталі відкритих даних Нью-Йорка.

Читайте також: В Парижі збираються висадити ліс, у п’ять разів більший за нью-йоркський Central Park

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button