Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 275 днів. За цей час ми опублікували 23473 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Олександр Омельченко / facebook

Колишній мер Києва Олександр Омельченко запропонував президенту Зеленському альтернативи для переміщення Офісу. Їх екс-мер описав у Facebook.

Омельченко вважає переїзд Офісу президента до Українського дому поганою ідеєю, позаяк це негативно вплине на транспортну ситуацію п’яти суміжних вулиць та не буде зручним через близькість до стадіону «Динамо».

Також він нагадує про ідею у генплані зробити величезний підземний простір під площею, пустити по ньому пішоходів та розмістити автопаркінг.

«Генеральним планом міста Києва передбачена реконструкція Європейської площі шляхом об’єднання її з Майданом Незалежності в єдиний архітектурний ансамбль та з будівництвом трьохрівневого підземного паркінгу, в якому передбачено простір для пішоходів з виходом до Стадіону “Динамо”, Українського дому, Національної Філармонії, Головпоштамту, Будинку Профспілок та Національної музичної академії імені Чайковського».

Натомість, Омельченко пропонує облашутвати Офіс у будівлі МОЗ, комплексі будівель лікарні Козловського, КВЦ «Парковому», на ВДНГ чи в будівлі МЗС. Остання, як зазначає екс-мер, повністю обладнана зашифрованим зв’язком та тунельними переміщеннями.

Розробники внутрішнього простору УД 33by розповіли «Хмарочосу», що облаштування Офісу безпосередньо в Українському домі стало найдешевшим та найшвидшим згідно з концепцією робочого простору, на якій наполягає президент. Додають, що над проектом Офісу в Українському домі працюють в тому числі транспортні планувальники А+С, які й налаштовуватимуть транспортну розв’язку Нагадаємо, голова А+С нещодавно став радником заступника голови КМДА з питань транспортного планування.


Тиждень тому у Зеленського презентували план перетворення Українського Дому на Офіс президента. Вона має стати відкритим, зі скляними стінами «офісом у європейському стилі»: кабінети адміністрації мають зайняти верхні три поверхи, на другому має бути простір для коворкінгу, а на першому поверсі і прилеглій частині площі планується кав’ярня і пішохідна зона. На Європейській площі також мають встановити новий фонтан і місця для сидіння.

Фасад Українського дому не змінюватимуть, але всі комунікаційні системи планують замінити на енергоефективні, зокрема, встановити теплові насоси та сонячні панелі. Перед будівлею облаштують фонтан.

Дивіться більше: У Зеленського презентували проект переїзду Адміністрації до Українського дому (відео)

Голова АП Андрій Богдан заявляв, що фінансування на оновлення надійде з ґрантів від неприбуткових організацій у країнах Європейського союзу. «Ми й копійки не візьмемо з бюджету», – стверджував він. Раніше повідомлялося, що реконструкція коштуватиме 757 мільйонів гривень.

«Український дім» – міжнародний виставковий і конгрес-центр Києва було відкрито 1982 року. Статус національного об’єкт отримав у 2010 році. Конгрес-центр містить виставкові зали, кіноконцертну залу на 477 місць та дев’ять конференц-залів выставочные залы, киноконцертный зал на 477 мест, девять конференц-залов. Площа будівлі становить 20 тисяч квадратні метри. В «Українському домі», зокрема, знімає кліпи західним зіркам відеопродакшен Radioaktive Film.

Нагадаємо, на Хрещатику в 2021 році також почнеться капітальний ремонт.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button