Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 268 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Проект ФОК на Райдужному від КМДА

Кілька тижнів тому «Хмарочос» повідомляв, що на вулиці Райдужній, 33а, розпочався демонтаж модерністської будівлі фізкультурно-оздоровчого комплексу. Попри те, що керівник департаменту молоді та спорту вважає проект європейським, у соцмережах його розкритикували через несмак.

Архітектори з бюро UGBN development Катерина Романенко та Дмитро Литовченко виступили на засіданні постійної комісії КМР з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту з пропозицією відкоригувати проект.

Будівля ФОК до демонтажу. Фото: Wikimapia

Зокрема, архітектори зауважили, що затверджений проект не асоціює будівлю зі спортом, натомість нагадує заклади торгівлі та азартних ігор. В якості прикладу ініціатори навели одну з модерністських будівель у Стамбулі, яку вдалося відновити без втрати модерністичних рис. «Мешканцям приємно бачити, що будівля знову живе та працює», – зауважив Дмитро Литовченко.

Розпорядник коштів проекту зазначив, що реновацію зробити неможливо через завершений демонтаж, але можна відкоригувати проект фасаду. Тож Романенк та Литовченку запропонували залучити їх до робочої групи наприкінці першої хвилі фінансування будівництва – у грудні-січні. В такий спосіб можна буде відкоригувати фасад ФОК без затримки зведення, що в КМР визнали обов’язковою умовою. Комісія одноголосно підтримала пропозицію.

Впродовж 2019 року з бюджету міста на будівництво ФОК буде виділено 40 мільйонів гривень.

На місці закинутої будівлі зведуть двоповерховий центр з приміщеннями для тренувань із силових видів спорту, тренажерним, спортивним та фітнес-залом, рингами та спортивним майданчиком.

Фізкультурно-оздоровчий комплекс за адресою вулиця Райдужна, 33а, зведено наприкінці 1980-х років за типовим проектом з легких конструкцій. Всередині 1990-х він згорів і відтоді закинутий. Право на постійне користування комплексом закріплене за дитячо-юнацькою спортивною школою «Ринг».

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button