Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23261 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: U-Cycle

Організація U-Cycle (ГО «Асоціація велосипедистів Києва») представила динаміку користування велосипедом у Києві за 2019 рік в порівнянні з весною 2018 року.

Будні та вихідні

У травні 2019 року на 22 перехрестях Києва за дві години нарахували 2833 велосипедиста у будній день та 3430 велосипедистів у вихідний. Виявилось, що на вихідних цього року кияни користувалися велосипедом частіше, ніж під час минулорічного дослідження. У 2019 році велорух також на 8% менш популярний у будній день, ніж у вихідний. В суботу та неділю, натомість, кияни їздили цього року на 15% більше.

Напрямки

Найпопулярнішими маршрутами для київських велосипедистів цьогоріч стали Пішохідний та Північний міст, міст Патона та перетин вулиці Сабурова і Бальзака.

Гендер

Цього року частка жінок від загального числа велосипедистів впала на відсоток. У будній день спостерігалося абсолютне переважання чоловіків за велосипедом – 89%, однак на вихідних частка велосипедисток зменшувала чоловічий показник до 80%.

Осередки велоруху

Осередки найактивнішого руху не змінилися з минулого року: лідирують Північний міст та міст Патона, Троєщина і проспект Героїв Сталінграда. У цих точках Києва автомобільний рух значно більш інтенсивний, зазначають в організації. Найменше велосипедистів зафіксували на площі Слави, на перетині вулиць Кирилівської та Юрківської, Січових стрільців та Чорновола.

Шоломи та одяг

В порівнянні з 2018 роком, частка велосипедистів у шоломах зросла на 2 пункти в будні і становила 27%, а на вихідних знизилася на відсоток.

Підрахунок у середу 2019

Підрахунок у суботу 2019

Детальніше зі звітом можна ознайомитись на сайті. Нагадаємо, за 2018 рік велосипедистів у Києві побільшало на 40%.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button