Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 267 днів. За цей час ми опублікували 23420 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізації: kotsiuba.com

Проект студії ландшафтної архітектури Kotsiuba та бюро SHOVK виграв у конкурсі на будівництво громадського простору у Вінниці. Простір облаштують між Будинком офіцерів та будинком побуту «Ювілейний».

Архітектори розповідають, що наразі ця територія є транзитною попри своє першопочаткове значення публічного простору.

«Створюємо площу і районного, і міського масштабу, тож більше не треба буде заради відпочинку на свята, їхати в центр. Площа стає місцем зустрічі різних цільових аудиторій, потреби кожної задоволені», – пишуть автори проекти на власному сайті.

Сходи частково перетворять на амфітеатр, у якому можна буде посидіти. По контуру площі прокладуть велодоріжку. Простір буде інклюзивним.

Біля монументу літака облаштують дитячу зону, а підліткову – як простір зі скейтпарком.

«Батьки, що лишили дітей на заняття в Будинку Офіцерів, зможуть відпочити в кафе та павільйоні, учасники театральних та хореографічних студій — виступити на міні-сцені біля зелених острівців. На першому поверсі Будинку Побуту буде розташований Fablab, де минуле поєднається із сучасним: інноваційна майстерня буде співпрацювати із майстрами, що давно вже працюють в “Ювілейному” часівниками, чоботарями тощо».

Цей павільйон можна буде збирати та розбирати для різних потреб.

Також заплановано потаємний острів для усамітнення, кілька майданчиків для заходів і туристичну зону.

 

На площі висадять дикі рослини, які зменшуватимуть шум та додаватимуть тіні.

 

Будівництво триватиме до двох років. Проект також розглядатимуть мешканці району Замостя. Його втілюватимуть в рамках концепції інтегрованого розвитку від новоствореної муніципальної агенції у Вінниці. Навіщо ця структура місту, «Хмарочос» писав раніше.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button