Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23263 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Візуалізація проекту ЖК «Патріотика на Озерах»

Другого липня Господарський суд міста Києва скасував рішення Київради про розірвання договорів оренди з банком «Аркада», подовімляє прес-служба забудовника.

«Аркада» планує збудувати на Осокорках другу чергу ЖК «Патріотика на Озерах», в той час як місцеві мешканці вимагають облаштувати на цих ділянках ландшафтний парк.

Суд зазначив, що Київрада прийняла рішення в той час, коли діяла ухвала Господарського суду про заборону розірвання договору.

Забудовник стверджує, що зазначена ухвала пройшла усі стадії судового оскарження і не може бути скасована. Тож Київрада не зможе повторно розірвати договір.

Забудовник також побачив спільність дій та інтересів Київради та антизабудовної ГО «Екопарк Осокорки».

Водночас депутат Київради Сергій Гусовський заявив, що апеляцію на рішення суду таки буде подано.

«Це суд першої інстанції, і до 22 липня Київрада і КМДА мають подати апеляцію на рішення суду. Поки справа буде розглядатися в апеляційній інстанції, рішення про розірвання договорів залишається в силі! Звернення про апеляцію я сьогодні підписав і передам міському голові», – повідомив він.

У січні Київрада розірвала договір оренди ділянок під будівництво «Патріотики на озерах». У квітні депутати проголосували за створення ландшафтного парку «Осокорківські луки». У червні Шостий апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на будівництво.

Банк Аркада планував збудувати 43 будинки на 24–27 поверхів на ділянці площею понад 90 гектарів між Осокорками і Позняками. Тут розташовано озера Небреж, Тягле і Мартишів, де живуть чаплі, лелеки, дикі качки та багато інших птахів, зокрема, й занесених до Червоної книги.

Активісти розробили детальний проект ландшафтного парку. Він передбачає облаштування орнітологічних станцій для спостереження за життям птахів.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button