Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 246 днів. За цей час ми опублікували 23264 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зйомки фільму. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Кабінет міністрів виділив 19,6 мільйона гривень на зйомки українського суші-вестерну з елементами фантастики «Шевченко: Перший самурай», повідомляє Урядовий портал.

Загальний бюджет кінострічки складає 24,5 мільйона гривень.

«Уявіть Тараса Шевченка учнем самураїв. Він володіє східними єдиноборствами – такий собі супергерой середини 19 століття», – розповідає прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Зйомки фільму. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

У 2018 році кіносценарій «Шевченко: Перший самурай» переміг на конкурсі патріотичного кіно в категорії повнометражних фільмів.

Автор ідеї та режисер стрічки – Роман Перфільєв, який раніше зняв фільм жахів «Лиса Гора». Фільм знімає компанія Kristi Films, продюсер – Юрій Мінзянов, який продюсував трагікомедію «Припутні». Роль Тараса Шевченка грає Роман Луцький («Сторожова застава», «Брати. Остання сповідь»).

Зйомки фільму. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

«Ідея проекту виникла після Революції гідності, коли я побачив, у яких незвичних іпостасях постає Шевченко на плакатах українських художників. Тарас-байкер, хіпстер, космонавт… Окрім цього, я завжди цікавився японською культурою, зокрема самурайською. В якийсь момент мені здалося, що вона добре римується з українською, з її споконвічною ідеєю національно-визвольного руху», – розповідав Перфільєв detector.media.

За його словами, продюсеру Мінзянову ідея спочатку здалася трешовою, але режисер запевняє, що насправді це «драма із серйозною драматургією, а за піджанром проект близький до “меш-апу”».

Зйомки фільму. Фото: facebook.com/volodymyrgroysman

Перфільєв порівнює фільм «Шевченко: Перший самурай» зі стрічками «Гордість і упередження й зомбі» та «Авраам Лінкольн: Мисливець на вампірів».

Продакшен фільму заплановано завершити до кінця 2019 року.

Робочий постер фільму

Нагадаємо, торік поява постерів художника Олександра Грєхова із Шевченком в образах поп-героїв у київському метро викликала обурення націоналістів. Вони пошкодили виставку та влаштували акції протесту.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button