Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 247 днів. За цей час ми опублікували 23272 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Карл-Маркс-алея. Фото: Wikipedia

Муніципалітет Берліна викупить 670 квартир на історичній Карл-Маркс-алеї, повідомляє офіційний портал міста.

Алея Карла Маркса відома монументальними житловими будинками у стилі соціалістичного класицизму, побудованими у 1950-х роках.

Останнім часом тут відбуваються процеси джентрифікації. Орендодавці оголосили, що продадуть 670 квартир компанії Deutsche Wohnen, яка володіє понад 100 тисячами квартир у всьому Берліні.

Місцеві жителі, які орендують квартири, висловили побоювання, що це відіб’ється на вартості оренди. Вони влаштовували акції протесту.

Після кількох місяців юридичних суперечок муніципалітет заявив, що передасть три блоки квартир Державній житловій асоціації Gewobag.

«Я хотів би, аби берлінці й надалі могли дозволити собі орендувати житло, адже забезпечення житлом – це одне з головних соціальних благ практично в усіх великих містах. Тож ми постараємося викупити квартири якомога швидше», – цитує мера Берліна Міхаеля Мюллера The Local.

Він також заявив, що місто намагатиметься націоналізувати житло і в інших районах.

За даними видання, вартість квартир поки невідома, але за попередніми оцінками, сума складе близько 100 мільйонів євро.

Нагадаємо, у червні Сенат Берліна ухвалив п’ятирічний мораторій на підвищення вартості оренди житла.

85% берлінських квартир здаються в оренду. При цьому частка дрібних орендодавців, які здають щонайбільше кілька квартир, складає менш як 5%. Решта власників нерухомості – це великі компанії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button