Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 296 днів. За цей час ми опублікували 23633 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ihor Samokhodsky

Власники стейк-бару Urban Grill Meat & Cider почали демонтувати літній майданчик на вулиці Хорива після скарг мешканців Подолу. Про це повідомляють учасники спільноти Подоляночка.

Urban Grill Meat & Cider відкрився 19 липня. Поряд почали встановлювати дерев’яну конструкцію літньої тераси, яка примикала не до входу до закладу, а до проїжджої частини. Мешканці поскаржилися, що коснтрукція надто велика і розміщена таким чином, що її треба обходити.

Ресторан має дозвіл на встановлення літньої тераси розміром чотири на сім метрів. На схемі вказано саме таке розміщення:

Власники закладу також запевнили, що будівництво літника передбачає також велопаркінг для всіх охочих, додаткові лави, озеленення та смітники.

Водночас власники висловилися за діалог із мешканцями і 23 липня провели зустріч. За словами Павла Калюка, на ній було домовлено, що протягом наступних двох днів конструкцію демонтують. Натомість вставновлять столи під парасолями та клумби з квітами.

Фото: Ihor Samokhodsky

Подільська спільнота також ініціює перемовини з районним відділенням благоустрою, аби той не видавав дозволи на облаштування літніх майданчиків з таким розміщенням.

Натомість на вулиці Лесі Українки прибудова ресторану «Марокана» досі затуляє мозаїчне панно авторства Анатолія Гайдамаки та Лариси Мищенко. Керівник Департаменту благоустрою Тарас Панчій повідомив, що прибудова відповідає дозвільній документації та додав фото документу.

Читайте також: 7 вдалих літніх майданчиків Києва

Минулого місяця Департамент благоустрою КМДА звітував про демонтаж десятків літніх майданчиків, а також нагадав правила їх розміщення.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button