Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23472 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Прем’єр-міністр Ефіопії висаджує дерево. Фото: africafeeds.com

У вівторок, 29 липня, в Ефіопії висадили більше 350 мільйонів дерев за 12 годин. BBC з посиланням на керівництво держави повідомляє, що це новий світовий рекорд.

Останній такий світовий рекорд встановила Індія у 2016 році – йдеться про висадження 50 мільйонів рослин за день.

Проєкт, призначений зупинити зникнення ефіопських лісів та ризики кліматичної катастрофи, очолив прем’єр-міністр Абій Ахмед. Молоді дерева висадили у тисячі міст по всій країні. Деякі державні установи закривалися на весь день, аби допомогти у висадці рослин. Цим займалися також працівники ООН, Африканського Союзу та іноземних посольств в Ефіопії.

За даними ООН, на початок ХХІ століття Ефіопія втратила 90% лісів, порівняно з початком ХХ-го.

Читайте також: В Африці висаджують «зелену стіну», яка перетне 11 держав

Загалом планується висадити чотири мільярди дерев. Проєкт супроводжується потужною інформаційною кампанією, яка закликає мешканців піклуватися про рослини.

Згідно з аналізом ООН, якщо в атмосфері не зменшиться інтенсивність парникових газів, то всесвітня температура підніметься на 1,5 градуса за Цельсієм. До 2030 року це може призвести до світових катастроф.

Читайте також: ООН представила масштабний звіт про вплив діяльності людини на природу

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button