Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 298 днів. За цей час ми опублікували 23640 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Всі зображення: архітектурне бюро SO-IL.

У мексиканському місті Леон, штат Гуанахуато, будуватимуть шестиповерхове бетонне житло. Воно має полегшити кризу нерухомості в місті, повідомляє Dezeen.

Проєкт розробила нью-йоркська студія SO-IL. Йому дали назву «Лас Амерікас».

У житловому будинку від SO-IL буде 56 квартир, з одною, двома та трьома спальнями. Зазначають, що будинок буде зручним для людей різного віку.

Також мешканці матимуть внутрішні дворики та місця для відпочинку на даху, а завдяки природній перехресній вентиляції їм не треба буде встановлювати кондиціонери.

Архітектори розробляли проєкт будинку разом з місцевою адміністрацією, іпотечною службою та місцевими мешканцями. Будівництво розпочнуть цього року і сподіваються, що проєкт стане типовим.

«Ми задіяли мінімальну кількість ресурсів, щоб представити нову житлову парадигму. Це сприятиме відновленню міста і покращить якість життя мешканців з низьким прибутком», – коментують архітектори.

Повідомляється, що раніше місто будувало доступне житло на околицях, проте ці квартали перетворилися на «кам’яні нетрі».

«Лас Амерікас» – не перший проєкт, який має вирішити житлову кризу в Мексиці. Є й інші – наприклад, бетонний будинок, який майбутній мешканець зможе звести самостійно, або збірний бамбуковий дім.

Проєкт лоу-кост житла Casa-Caja. Фото: архітектурне бюро S-AR

Бамбукове житло від Comunal Taller de Arquitectura

Читайте також: Шпаргалка для України: як у світі будують соціальне житло

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button