Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 269 днів. За цей час ми опублікували 23431 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Віктор Перлов

На зупинці на вулиці Театральній у Вінниці випробували і встановили підвищений – так званий кассельський – бордюр для низькопідлогових тролейбусів та автобусів. Про це повідомив радник міського голови Віктор Перлов.

Фото: Агенція просторового розвитку

Профіль бордюру дозволяє наближатись транспорту до зупинки без зазору, дотикаючись колесами без ризику їх пошкодження. Завдяки тому, що автобуси й тролейбуси під’їжджатимуть впритул, маломобільні люди зможуть без зайвих зусиль потрапити до салону.

Фото: Віктор Перлов

«Головною метою було створення безбар’єрного середовища для маломобільних груп населення – щоб з’явилась можливість потрапити до низькопідлогового транспорту на візку/з візком без сторонньої допомоги», – пише Перлов.

Фото: Агенція просторового розвитку

Проєкт, який реалізують на зупинці «Майдан Героїв Небесної Сотні» – одному з основних пересадкових вузлів міста – передбачає також подовжений посадковий майданчик, що дозволяє одночасно приймати кілька одиниць транспорту.

https://www.facebook.com/0432sda/videos/634654930346430/

 

Читайте також: Аварійність у Вінниці знизилася майже на 70%. Як цього досягли?

Також у Вінниці встановлюють антикишені для заспокоєння трафіку. Про те, що антикишенями обладнано весь проспект Юності, повідомив мер Сергій Моргунов.

«Антикишені прибирають надлишкову ширину проїжджої частини – крайню праву смугу, яка використовувалась для паркування. Таким чином, пішоходи не “виринають” на переході з-за припаркованих авто, а наближаються до переходу в зоні видимості водіїв», – коментує Перлов.

Фото: Сергій Моргунов

Раніше львівський Інститут просторового розвитку пояснював, чим погані кишені для громадського транспорту. Зокрема, вони звужують пішохідний простір, затримують рух та збільшують час на проїзд громадського транспорту, поки автобус чи тролейбус виконає маневр. У кишеню може заїхати лише один автобус, інші мають чекати в смузі руху. Щоб пришвидшити маневри, автобуси стають за один-два метри від бордюру, що робить посадку незручною або й неможливою для деяких пасажирів.

У кишенях також накопичується сніг і бруд, оскільки прибиральній техніці складно туди дістатися. Фото: Інститут просторового розвитку

Тим часом у Києві масово встановлюють зупинки зі сходами, зайвими бордюрами та незручними мініпандусами.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button