Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 279 днів. За цей час ми опублікували 23497 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Фото: Ігор Ясько

На бульварі Шевченка демонтували арт-об’єкт у вигляді синьої руки і вивезли його на вантажівці, повідомив у Facebook киянин Ігор Ясько.

Синю руку встановили у вересні минулого року біля постаменту, на якому раніше був пам’ятник Леніну, повалений під час Революції Гідності у 2013 році.

Об’єкт під назвою Middle Way створив румунський скульптор Богдан Раци за сприяння посольства Румунії. Особливістю скульптури було те, що обидві сторони руки – тильні, долоні немає. Це мало символізувати дружбу та спілкування. У Бухаресті Раци встановив червону ногу.

Велетенська синя рука у центрі Києва стала приводом для жартів і фотожаб у соцмережах.

У 2015 році проводили міжнародний конкурс пропозицій проєктів на місці пам’ятника Леніну. Серед них були такі, як статуя Божої Матері, пам’ятники Івану Мазепі, Тарасу Шевченку, Героям Небесної Сотні тощо. Також пропонували надбудувати пішохідну зону для прогулянок.

Дехто пропонував встановити пам’ятник Сатосі Накамото, якого вважають засновником біткоіна.

Фонд «Ізоляція» реалізував проєкту «Суспільна угода», який передбачав серію тимчасових інсталяцій та перформансів навколо п’єдесталу. Так, у 2016 році мексиканська художниця створила тимчасову інсталяцію зі сходами до верхівки п’єдесталу: кожен охочий міг піднятися і зайняти порожній простір.

Іранський художник встановив на п’єдесталі неонову інсталяцію з трьома образами: Леніна, поп-співачки Мадонни та Діви Марії.

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button