Перш ніж прочитати матеріал, розгляньте можливість підтримати нас. «Хмарочос» пише про розвиток міст 9 років та 274 днів. За цей час ми опублікували 23471 новин та статей. Весь контент – в безкоштовному доступі. На нас не впливає жоден олігарх чи великий бізнес, ми працюємо для наших читачів й читачок. Ваш внесок дозволить продовжити працювати нашій редакції. Долучіться до спільноти з сотень осіб, які вже підтримують «Хмарочос».
| Хто ми такі?

Читайте нас в Telegram, Twitter, Instagram, Viber та Google Новинах

Зображення надані організаторами

У понеділок, 12 серпня, у галереї Ornament Art Space відкриється виставка «Трансформація». Проєкт переосмислює культурну спадщину українських музеїв. Про це повідомляють у прес-релізі заходу.

Арт-проєкт «Трансформація» створили київські художники й ілюстратори Іван і Василь Костенки, які працюють у тандемі BRATY.

Митці виготовили колажі на основі оригінальних творів Олександра Мурашка, Кузьми Петрова-Водкіна, Валентина Сєрова, Василя Верещагіна, Зінаїди Серебрякової, Євгена Плюшара, Сергія Малютіна та інших. Ці роботи зберігаються в колекції Миколаївського обласного художнього музею ім. В.В. Верещагіна.

Надалі BRATY запропонують музеям свої колажі в якості елементів промо для еко-сумок, футболок, блокнотів, термо-чашок та іншого мерчу.

«Це реальні герої або персонажі, які як би говорять нам: «Мистецтво в маси!», «Створи вічність в своєму гардеробі» або «Візьми шедевр з собою у відпустку», – розповідає соорганізатор виставки Євген Гомонюк.

На думку авторів виставки, музеї, будинки культури та бібліотеки у більшості людей асоціюються з пережитками минулого і обтяженням масою стереотипів. Тож подібні промо вважають візуальною мовою, яка приверне увагу аудиторії різного віку і викличе інтерес до інших варіантів проведення дозвілля.

Галерея Ornament Art Space знаходиться за адресою вулиця Василя Тютюнника, 53. Виставка розпочнеться о 19:00. Вхід вільний.

Виставка робіт проходить в рамках проекту «Трансформація художнього музею у сучасний культурний хаб», який реалізує КУ «Агенція розвитку Миколаєва» за підтримки Українського культурного фонду. 

Читайте також: На Житомирщині депутати вимагають «прикрити» Кмитівський музей радянського мистецтва

Коментарі:

Вам доступний лише перегляд коментарів. Зареєструйтесь або увійдіть, щоб мати можливість додавати свої думки.

*Ці коментарі модеруються відповідно до наших правил ком’юніті

Newsletter button
Donate button
Podcast button
Send article button